Мога ли да инсталирам джакузито върху бетонов фундамент?

Да, но силно препоръчваме да използвате подложка. Също така избягвайте да влачите джакузито по циментовия под, защото може да се нарани и да се получат дупки. Повърхността трябва да бъде гладка, равна и да няма остри предмети

Необходима ли е специална поддръжка на джакузито за да се гарантира неговата издръжливост във времето?

Внимавайте да не го повредите с остри предмети, както и не го поставяйте на място, където има остри предмети. Редовно проверявайте стойностите на pH, поддържайте го чисто и дезинфицирано

До какво ниво трябва да се напълни джакузито с вода?

От вътрешната страна на джакузито има отбелязани две маркировки: Минимум и Максимум. Нивото на водата трябва да е между двете маркировки.

Моля, обърнете специално внимание на следното: При първото пълнене с вода бъдете внимателни. Водата трябва да достигне Минимум – линията, но не трябва да преминава над Максимум – линията, защото в противен случай може да се повреди помпата на джакузито.

Избягвайте да разплисквате вода извън джакузито, защото може да попадне в контролното табло и то да се повреди.

След като напълните джакузито с вода, проверете налягането на въздуха в него като се уверите, че стрелката сочи към зеления сектор. Ако се наложи да донадуете джакузито по време на употреба, отново се уверете, че стрелката сочи към зеления сектор.

Ако възнамерявате да отсъствате за по – дълго по време на горещини, намалете налягането на въздуха в джакузито докато стрелката посочи към жълтия сектор на манометъра. Така ще избегнете пренадуване на джакузито.

До каква степен трябва да бъде надуто джакузито?

Джакузито може да бъде надуто докато стане стабилно, което е около 85% . Ако е прекалено надуто, джакузито може да се повреди след като се напълни с вода и се остави на преките слънчеви лъчи през лятото. Винаги проверявайте налягането с манометъра, като стрелката му трябва да сочи към зеления сектор. Ако трябва да донадуете джакузито по време на употреба, винаги се уверявайте, че стрелката на манометъра е в зеления сектор.

Колко често трябва да се сменя водата в джакузито?

Честотата на смяна на водата зависи от начина, по който тя се поддържа. Ако се филтрира правилно и се поддържа добра дезинфекция на водата, тя може да не се сменя през целия летен сезон. Водата в джакузито може да се сменя по – рядко, ако то се покрива когато не се ползва, ако се правят редовно тестове на водата, ако водата се филтрира достатъчно време всеки ден, ако редовно се почиства картушения филтър и се сменя, ако е нужно.

Безопасно ли е за домашни животни да си играят в джакузито?

Не. Кучета, котки и други домашни любимци трябва да се държат настрана от джакузито за да се избегне опасност от удавяне както и опасност от повреда на някои компоненти ( вътрешни стени, надуваем обръч, PRCD – устройство и др.)

Къде е по – добре да инсталирам джакузито – навън или във вътрешно помещение?

Всеки вариант има своите предимства и недостатъци. Ако е навън, джакузито може да привлича нежелани погледи. Атмосферните условия също могат да бъдат възпиращ фактор, макар че много хора биха се наслаждавали да се потопят в топлата, бълбукаща вода докато навън вали лек дъждец и снежец..

Ако се инсталира в помещение, имайте предвид, че влагата ще се увеличи значително. Затова трябва да помислите как да вентилирате правилно помещението, в противен случай може да се стигне до образуване на мухъл и други повреди по конструкцията. Също така при вътрешен монтаж трябва да помислите за вариантите за пълнене и източване на джакузито. Основата, върху която ще се постави джакузито, трябва да е достатъчно здрава за да издържи пълно с хора джакузи.  Предимство на вътрешния монтаж е, че сте скрити от чужди погледи  а и самото джакузи ще бъде предпазено от атмосферните условия навън.

Мога ли да използвам хлорни и бромни дезинфициращи препарати едновременно?

Не. Смесването на двата препарата е много опасно. Ако обикновено ползвате хлорни продукти и искате да преминете на бромни или обратно, трябва да източите водата от джакузито и да го напълните с нова.

Мога ли да ползвам джакузито в студено време и как?

Да, можете да го ползвате в студено време, ако спазвате следното:

  • Напълнете джакузито с топла вода за да се затопли първо контролния панел и да се съкрати времето за загряване на водата.
  • Изпразнете водата от джакузито, ако няма да се ползва за по – дълго време и няма възможност да се включва нагревателя.
  • Не ползвайте джакузито навън при температура на въздуха под -10℃ дори и при включен нагревател.
Как трябва да бъде подготвено мястото, където ще се инсталира джакузито?

Основата трябва да е равна и стабилна. Ако има остри предмети, трябва да се отстранят. Препоръчително е да се сложи подложка между джакузито и основата. Не поставяйте джакузито на място, което може да се наводни.

Защо компресорът за въздушен масаж спря да работи внезапно?

Това е нормално, защото системата за въздушен масаж при джакузи MSpa е проектирана да спира автоматично. Това става, ако системата е работила 20 мин, след което спира за 10 мин. Ако искате отново да пуснете въздушния масаж, натиснете повторно бутона за масаж.

Защо след като активирам нагревателя се включва и филтърната помпа на джакузито?

Нормално е да се включи, защото нагревателят не може да се включи отделно от филтърната помпа. В същото време, докато работи нагревателят, филтърната помпа не може да се изключи. Трябва да спрете нагревателя и след това можете да спрете и филтърната помпа.

Как да постигна по – добро и ефикасно загряване на водата в джакузито?

Силно препоръчваме да покривате джакузито с надуваемо термоизолиращо покривало, което предпазва водата в джакузито от изстиване.

Също така можете да поставите на дъното, между джакузито и основата, термоизолираща постелка, която има също термоизолираща функция

Колко дълго трае докато водата в джакузито се загрее?

При включен нагревател водата в джакузито се загрява с 1,2 °C до 2,5°C/ час. Ако първоначалната температура на водата е 24°C и искате да загреете водата до 38°C, ще са необходими около 7 – 10 часа.

С колко температурата на водата в джакузито ще спадне, ако то е изключено през нощта?

В резултат на проведени тестове температурата на водата ще спадне с 1°C на всеки 5 часа.

Каква е разликата между въздушните мехурчета и хидромасажа?

Всички модели MSpa се доставят със система за въздушни мехурчета. Това е патентована 360-градусова система за въздушна струя, която изпълва вашия спа център с милиони мехурчета, създавайки балансиран, всеобхватен масаж на тялото. В сериите от по-висок клас можете да регулирате нивото на скоростта на балончетата и да се насладите на персонализиран масаж.

Хидромасажните дюзи представляват водни струи, разположени в различни позиции по вътрешните стени на джакузито. Когато тази функция е включена, помпата циркулира комбинация от вода и въздух под високо налягане, която след това излиза през струите. Тези струи могат да се регулират в две посоки и две степени на налягане. Нашите серии MUSE разполагат както с въздушни мехурчета, така и с хидромасажна система, за да осигурят енергичен масаж.

Колко шумно работи джакузито?

Благодарение на тихия режим на работа на вградения контролен панел, моделите на MSpa са възможно най-тихите, които можете да намерите на пазара.

Къде е най-добре да се инсталира надуваемото джакузи?

Подходящата повърхност е гладка, равна и достатъчно солидна, за да издържи тежестта на джакузито, заедно с хората, които го ползват. Ако поставите MSpa на неравна повърхност, може да се получи по-голям натиск от едната страна на джакузито, което може да доведе до увреждане на конструкцията.

Трябва да поставите джакузито в относителна близост до източник на електрическо захранване (приблизителната дължина на кабела е 5.1 м), но също така да бъде на безопасно разстояние  от него, за да не може водата да изпръска контакта.

Поставянето на джакузито в близост до ограда ще намали излагането на вятър. По този начин то ще задържи топлината за по-дълго и ще намали сметката Ви за ток. Също така, трябва да помислите за място, където е удобно да се източва водата.

Как да затопля джакузито по-ефективно?

За да намалите времето за загряване, препоръчваме да използвате термоизолираща подложка, както и надуваемо термопокривало.

За някои серии, термоподложката и/или надуваемо покривало, не са част от аксесоарите в комплекта. Вижте характеристиките на продукта, за да проверите. Ако избраният модел не разполага с даден аксесоар, винаги можете да го поръчате допълнително.

Водоустойчиво ли е джакузито и PRCD устройството?

MSpa има степен на водоустойчивост IPX5, което означава, че може да устои на продължителна водна струя под ниско налягане. Поради това джакузито може да бъде оставено на открито при лек дъжд.

Въпреки това, не включвайте функцията за въздушен масаж, ако няма съоръжение над джакузито, което да го предпазва. Причината е, че дъждът във въздуха също се засмуква в помпата, което води до навлажняване и ръждясване на компресора за въздушен масаж, което може да доведе до неизправност и анулиране на гаранцията Ви.

Въпреки че щепселът с PRCD също има водоустойчивост IPX5, той не трябва да попада на обилно количество вода.


Директен вносител Директен вносител
Директен вносител 12 - годишен опит в сферата
Директен вносител Безплатна доставка в цялата страна
Директен вносител Гаранционно обслужване